Vabilo na pohod po Trubarjevih krajih

Lokalni odbor Škofljica vas  vabi na pohod po krožni poti po Trubarjevih krajih (Turjak – Rašica – Gradež – Turjak), zibelki slovenske književnosti. 

Zbor udeležencev bo v soboto, 13. 6. 2015, na parkirišču poleg športnega parka na Turjaku ob 9:00 uri. Na poti si bomo z odličnim vodnikom Andrejem Perhajem ogledali Trubarjevo spominsko sobo (vstopnina 2,5 €, plačilo v lastni režiji) in vas Rašica, kjer bo vodenje vodil lokalni vodnik in podpredsednik LO SMC Škofljica Božo Zalar. Pot se bo pod vodstvom svetnika SMC iz Velikih Lašč Romana Jegliča nadaljevala do Gradeža, najstarejše vasi na turjaškem, kjer si bomo ogledali sušilnico sadja in se posladkali po pohodu. Pohod bomo zaključili na Turjaku, kjer se bo druženje članov in simpatizerjev stranke SMC nadaljevalo v športnem parku.

Hoja traja približno 3 ure, pot je lahka in poteka pretežno po gozdnih poteh. Pohodnikom priporočamo primerna oblačila, obutev, pohodne palice, vodo in malico po lastni potrebi. Pohod je primeren za vse starostne skupine in bo organiziran tudi v slabšem vremenu. Udeležba je brezplačna. Vsak hodi na lastno odgovornost.

Vljudno vabljeni!