Praznovanje prvega rojstnega dne stranke SMC v Mariboru

Predsednik stranke SMC dr. Miro Cerar se je spomnil prvih dni delovanja v parlamentu in kako je tako stranka vključno s poslanci in poslankami napredovala na vseh nivojih: “To terja od nas tudi napor, ob tem delamo tudi napake, ampak do zdaj smo se že marsikaj naučili, moramo pa se zavedati, da je to del procesa. Danes ste tukaj iz vseh koncev Slovenije, za kar sem zelo hvaležen, da smo še vedno skupaj, in da verjamemo v to, zaradi česar smo se zbrali pred enim letom.«

Andrej Špenga, predsednik lokalnega odbora SMC Maribor, je med drugim povedal: ˝Slovenska država se bo iz krize lahko rešila sama le tako, da zastarele ideološke vzorce odstrani iz svoje prakse, ter sliši svoje ljudi in rešuje državo v njihovem zavezništvu. Z roko v roki z ljudmi! Brez vsakršnih ideologij in populizmov. Brez hipnotičnih delitev na leve in desne. Kajti, brez zavedanja, da smo država vsi ljudje, … ne gre več naprej!

Stranka SMC je nastala zaradi tega, ker hočemo in znamo biti drugačni. Drugače – odgovorno upravljati državo, ter drugače delovati za ljudi. Moramo rušiti tabuje in biti ponosni na to, da smo drugačni. Zelo pomembno pa je, da smo kljub temu učinkoviti in odgovorni, saj ljudje od nas to pričakujejo.

Spoštovani prijatelji, težav današnjega časa ne bomo rešili tako, da bi ljudem obljubljali nerealno. Imamo jasno vizijo države, zmanjšali smo finančni primanjkljaj, zmanjšali brezposelnost in ustvarili smo okoliščine, da obvladamo javni dolg. Počasi, a z vsakim našim dejanjem, vsak dan znova delujemo v smeri, da ustvarimo okolje, kjer bo vsak lahko svobodno delal in za svoje delo prejel pošteno plačilo.

Spoštovani somišljeniki, drage članice in člani SMC, iskrena hvala vsem, ki ste s svojim predanim delom v prvem letu našega skupnega dela, predano delali za dobro ljudi. Za boljši jutri. Hvala tudi vsem tistim, ki spremljate kaj počnemo in ste do slednjega tudi kritični. Vsak izmed nas je prispeval svoj del v mozaik te zgodbe in zato smo vam iz srca hvaležni.

Komaj smo začeli samostojno stopati v smeri vrnitve upanja v naši državi. Zato moramo vsak dan znova, z odgovorno politiko za dobro ljudi, slehernemu državljanu vračati upanje za boljšo prihodnost Slovenije. To je velika odgovornost, a prepričan sem, da drugače v SMC ne želimo in ne znamo. To spoznavajo tudi ljudje.

Zato je naša prva obletnica temelj za boljšo slovensko prihodnost!˝