Člani SMC iz Občine Škofljica smo se odzvali in si ogledali podjetje Gomline d. o. o.

Člani SMC iz Občine Škofljica smo se odzvali na vabilo lastnika podjetja Gomline d. o. o. in si ogledali poslovne prostore, laboratorij in proizvodne procese podjetja ter se seznanili z njihovo dejavnostjo. Vodstvo po podjetju in najetih prostorih je vodil direktor podjetja Rado Mandič, univ. dipl. inž..

V podjetju Gomline d. o. o. že več kot 30 let razvijajo inovacije, znanje in visokotehnološke izdelke. Gre za sodobno podjetje, ki deluje na področju okoljsko neoporečne predelave silikonskih in drugih specialnih zmesi na področju gumarstva. Na okolju prijazen in neoporečen način, skladen z najvišjimi svetovnimi merili razvijajo in proizvajajo silikonske in druge specialne gumi zmesi. Proces izdelave zmesi ustreza zahtevnim normam prehrambne ter medicinske industrije, je čist in ne vključuje procesov sežiganja, mletja materialov in drugih dejavnikov, ki negativno vplivajo na okolje.

Zaradi visoke kakovosti svoje proizvodnje in izpolnjevanja najvišjih standardov kakovosti je podjetje Gomline d. o. o. postalo uradni distributer in »partner compounder« nemške multinacionalke Wacker Chemie AG za Slovenijo in celotno območje nekdanje Jugoslavije. V letu 2011 je podjetje prišlo v ožji izbor Gazele med najhitrejša rastoča podjetja v Sloveniji. Bisnode d. o. o. pa je podjetju, leta 2015, podelilo certifikat bonitetne odličnosti z oceno AAA, kar poslovni subjekt uvršča v najvišji razred bonitetne odličnosti v Sloveniji, torej med 1,16 % najboljših pravnih subjektov v Sloveniji.