Čistilna akcija v Občini Škofljica

Na zbirnem mestu so nam razdelili vreče in rokavice in vsak se je odpravil v svojo smer. Svetnica SMC Rebeka Lesjak in predsednica LO Škofljica sta se odpravili v smer od občinske stavbe po Šmarski cesti do table kjer se konča Škofljica, nadaljevali sta v smeri Reber do avtocestnega viadukta in se vrnili do občinske stavbe, se sprehodili še do OŠ Škofljica in pobirali odpadke tudi v okolici doma starejših občanov. V čistilni akciji sta napolnili štiri vreče različnih odpadkov, med katerimi so bile najštevilčnejše odvržene plastenke in pločevinke različnih pijač, cigaretne škatlice, ogorki, nekaj kosov oblačil, papir in mnogo drugega.

 

 

 

 
Od 12. ure dalje je bila za udeležence organizirana malica. V prostorih smo se srečali s članom, ki je čistil okolico Gorenjega Blata in delili izkušnje.

Čistilno akcijo je organizirala Občina Škofljica v sodelovanju s TD Škofljica, TD Lavrica, LD Škofljica, Gasilsko zvezo Škofljica, DU Škofljica, DU Lavrica, KUD Škofljica, OŠ Škofljica, ŠD Škofljica, DPM Lavrica in ostalimi društvi.